Hallo👋, ik ben Art, allround UX designer.
Mijn focus ligt nu voornamelijk op Progressieve Web Applicaties (PWA's)?. Bij het ontwerpen van producten leg ik de nadruk op gebruiksvriendelijkheid.

Poppetje in de ruimte. Scroll naar beneden.

Wat is een PWA?

Een PWA is web applicatie die door middel van een speciaal JavaScript aangeeft waar de bestanden vandaan geladen moeten worden. Dit script moet eerst geregistreerd worden voor de browser. Zo kan in dit script, dat de Service Worker heet, worden aangegeven of bestanden van de cache, de indexedDB* of vanaf de server waar de pagina op staat moeten komen. Bij het eerste bezoek wordt de Service Worker geïnstalleerd. Daarna worden de bestanden opgeslagen in de cache van het device van de gebruiker. Als de gebruiker later terugkeert op de website terwijl hij offline is kunnen de bestanden geladen worden vanuit de cache. Hierdoor is de applicatie veel sneller en gebruiksvriendelijker.

PWA’s kan je ook toevoegen aan het startscherm van een device, waardoor het net een native-app lijkt, ook gaat het instaleren van een PWA veel sneller. Om hem goed op het startscherm te kunnen toevoegen moet er een manifest.json** aangemaakt worden. Hierin kader je de PWA af, geef je een achtergrondkleur aan, kies je een themakleur en link je verschillende maten logo’s.

Dit zijn de voordelen:

*IndexedDB is een database die op de browser van de client draait, hierop kan informatie opgeslagen worden die te gebruiken is als de gebruiker offline is. Denk hier bijvoorbeeld aan een notitie app die notities opslaat als de gebruiker offline is.

**Een manifest.json is een JavaScript Object Notation bestand waarin leesbare taal wordt gebruikt om attributen en waardes op te schrijven.

Mijn verhaal

In groep 7 had ik mijn eerste HTML-les, hier vond ik het supergaaf om een knalrode achtergrond te hebben met zoveel mogelijk GIF-jes en Comic Sans. Daar is mijn liefde voor coderen en ontwerpen begonnen ook al stelde het niks voor. Op de middelbare school heb ik mezelf verder ontwikkeld met het leren van Photoshop.Lees verder...

Op het ROC Leiden, in je raad het al, Leiden, heb ik de opleiding Applicatie en Media Ontwikkeling gevolgd waar ik onder andere heb leren werken met HTML5, CSS3, JS7, MySQL en PHP. Ik vond het superleuk om met alleen een toetsenbord en een muis websites op het beeldscherm te toveren.

Ik heb tijdens die opleiding drie keer stage gelopen in drie verschillende bedrijven. Ik begon bij Outhands Internet & Media in Noordwijk waar ik heb leren werken met Wordpress, HTML-mail en kennis maakte met de bedrijfscultuur. Het jaar daarop heb ik als back-end developer gewerkt bij DG Internetbureau, een bedrijf dat is gevestigd in een co-working space in Rotterdam. Hier heb ik gewerkt aan mijn eerste Wordpress Plugin. Tot slot heb ik in mijn laatste jaar stage gelopen bij Leiden Webdesign waar ik taken heb uitgevoerd als logo design, front-end realisatie, onderhoud en het plaatsen van content. Ik heb al veel werk ervaring op kunnen doen en wil mezelf zeker blijven ontwikkelen.

Dit schooljaar ben ik begonnen aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design op de Haagse Hogeschool. Tijdens deze opleiding leer ik producten te laten aansluiten op de gebruikers, zodat ze niet alleen gebruiksvriendelijk zijn maar ook nog een betekenisvolle ervaring bieden. In het 3de jaar ga ik weer stage lopen.

verberg

Wat stagebedrijven zeggen over mij

Logo Leiden Webdesign. Art heeft stage gelopen bij Leiden Webdesign in 2017. Ik heb Art ervaren als een kundige stagiair die ook graag dingen uitzocht. Hij werkte goed zelfstandig en heeft een aantal mooie producten opgeleverd, waaronder een logo voor Bedrijfin360nl en meegewerkt aan verschillende web projecten. Allemaal naar grote tevredenheid.

- Joost Zitman, Leiden Webdesign.

Logo Outhands Internet en Media. Art kwam binnen als een enthousiaste sociale jongen met nog niet veel ervaring met het web. Door zijn leergierigheid nam hij snel HTML en CSS op om vervolgens er zelf mee aan de slag te gaan.

- Mark van der Meij, Outhands Internet en Media.

Poppetje met Sousafoon.

Work of Art

PWA - Bar App

Lau Bier PWA Lau Bier PWA

Ik heb tijdens mijn eerste jaar CMD mezelf geleerd om een PWA te maken. Als "proof of concept" heb ik een bar app gemaakt voor mijn muziekvereniging. Aangezien we daar geen kassasysteem hebben en er vaak rondjes gegeven worden leek het mij handig om een PWA te maken die het aantal drankjes bijhoudt en de totale prijs uitrekent.

Logo Design

Logo bedrijfin360.nl

Dit logo heb ik tijdens mijn stage bij Leiden Webdesign gemaakt voor BedrijfIn360.nl. Het is gebaseerd op het locatie-icoon van Google en het statief van de camera die gebruikt wordt voor de 360 graden foto's.

Nfoto

Dit minimalistische logo heb ik gemaakt voor een fotograve die haar foto's online wilde presenteren.

Mijn Toolkit

Illustrator

Adobe Illustator, voor het maken van vectoren.

Photoshop

Adobe Photoshop, voor het bewerken van foto's.

inDesign

Adobe InDesign, voor het ontwerpen van drukwerk.

HTML5

HTML5, voor het indelen van webcomponenten.

CSS3

CSS3, voor het visueel ontwerpen van applicaties en het toepassen van animaties.

JavaScript 8

JavaScript, voor het realiseren van interacties.

SASS

SASS, voor het snel realiseren en het schrijven van leesbare CSS.

PWA

Progressive Web Apps, voor het bieden van de beste gebruikerservaring.

PHP

PHP, voor het connecten van de database en het beschermen van gegevens.

MySQL

MySQL, voor het schrijven van queries naar de database.

Nieuw

Ik leer graag meer coderen, wie weet leer ik bij mijn volgende stage weer een paar nieuwe codetalen.

Nieuw

Ik leer graag meer over programma's, wie weet leer ik een handige tool bij mijn volgende stage.

Snapchat Filters:

GeoFilter Voorschoten, kerk.

Ik heb in mijn vrijetijd twee Snapchat Community GeoFilters ontworpen, omdat Voorschoten er nog geen had. Deze zijn samen al meer dan 60.500 keer gebruikt met meer dan 1.500.000 weergaven.

GeoFilter Voorschoten, groene tekst.
Poppetje achter sta-desk.

Meer weten?

Laat een boodschap achter!

E-mail mij via: art95@live.nl

Of stuur een berichtje via: LinkedIn

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae
Download als PDF
Top